Hororová noc v olomouckém kině Metropol

 Je již tradicí že se každé léto pořádají v kině Metropol v centru Olomouce alespoň dva „filmové maratony“, každý rok to je například maraton režisérské verze trilogie Pán prstenů, minulý rok k tomu byly filmy režiséra Quentina Tarantina a tento rok to je maraton filmů o Harry Potterovi (ten je rozdělen na dva dny, kvůli jeho rozsáhlosti na 8 dílů) a právě hororová noc, o které je tento článek. Hororová noc začne v pátek 9. srpna v šest večer a skončí někdy okolo páté ráno, celková délka akce i s přestávkami mezi každým filmem je 633 minut, během kterých uvidíte 5 filmů.
černá dýně
 Maraton začíná filmem Čekej do tmy z roku 1967, o kterém i mistr hororu, Stephen King, řekl že to je nejstrašidelnější film, který kdy viděl. Hlavní postavu v něm nezapomenutelně ztvárnila herečka Audrey Hepburn, která byla do té doby spíše spojována s romantickými komediemi. Film pojednává o slepé ženě, která je na dva dny sama doma a během toho je tyranizovaná třemi zloději, kteří chtějí ukrást něco, co kdysi dávno dostal její manžel od ženy, kterou zavraždili
 Druhým filmem je slavný Vymítač ďábla z roku 1973 kterého snad ani není nutné přibližovat. Tento film zachránil tehdy v Hollywoodu umírající hororový žánr a proslavil režiséra Williama Friendkina, který za něj byl nominovaný na Oscara. Děsivosti tohoto filmu navíc přispívá že je založen na pravdivé události.
očíslované vstupenky
 Třeti film je kultovní Pátek třináctého z roku 1980, který je jedním ze základů subžánru „slasher“. Má to typický příběh o partě teenagerů, kteří na prázdniny přijedou k jezeru a během noci je tajemná postava povraždí. Pátek třináctého navíc započal dlouhou sérii filmů, která obsahuje nespočet pokračování, několik spin-offů a dokonce dvě videohry.
 Čtvrtým a zároveň předposledním filmem je Nezvratný osud z roku 2000, jehož děj vypráví o několika spolužácích, kteří se zázrakem vyhnou smrti tím, že vystoupí z letadla, které hned po startu spadne, jenže s tím „zubatá“ nepočítá, a proto jeden po druhém musí zemřít. Film má další čtyři pokračování, které jsou popravdě o hodně horší, ale všechny díly jsou stejně kontroverzní.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup