Pítko na Vaši zahradu

Také se každou zimu těšíte, až se na Vaši zahradu dostaví pípající a prozpěvující společníci? Pro většinu majitelů zahrad jsou ptáci vítanými hosty i pomocníky. Nejen, že nás těší svými trylky, ale pomáhají i v péči o naše rostliny a stromy. Je až neuvěřitelné, kolik červíků dokáží za jaro a léto vyzobat. Zvláště v období, kdy se jim narodí věčně hladové potomstvo. Pak nestačí létat a sbírat všechen možný obtížný hmyz.
ruce s ptáčkem
Snažme se tedy udržet si na zahradě ptáky, abychom měli větší úrodu a krásnější květiny. Ptáci, kteří na zimu neodlétají, určitě uvítají nějaké to sypání do krmítka. Jak jim ale pomoci na jaře a v létě? Velice jednoduše. Tak, jako žádný tvor, ani oni se neobejdou bez vody. Na zahradu tedy můžeme umístit různá pítka, ve kterých budou mít zásobárnu vody. Umístění pítek bude přínosné i pro naši zahradu. Jestliže zvolíme vhodný materiál a vkusné zpracování, budou pítka velice hezkým doplňkem naší zahrady.
sýkora koňadra

Do přírody jen příroda

Určitě je lépe vyhýbat se plastovým materiálům. Do přírody patří zase jen příroda. Podle typu zahrady a jejího okolí volíme buď kámen nebo keramiku. Nádoby můžeme volit libovolně velké.
o Ty větší mohou sloužit jako koupaliště, protože mnoho obyvatel ptačí říše rádo smočí v parném létě svoje tělo.
o Ty menší budou fungovat jako napáječky.
pták v pítku

Právě u těch menších je potřeba věnovat pozornost okrajům nádob. Je potřeba, aby si ptáček mohl pohodlně sednout na okraj. Jestliže budeme mít nádobu bez vhodného okraje, je nebezpečí, že ptáček spojí obě uvedené činnosti dohromady. Prostě se nechtěně vykoupe a napije zároveň. DŮLEŽITÁ ZÁSADA – pítko je potřeba umístit do větší výšky a na hůře přístupné místo pro místní šelmičky. Zvláště kočičky by mohly začít bez větších obtíží likvidovat naše opeřené kamarády. A taková „medvědí služba“ přeci nebyla naším cílem.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup